טפסים להורדה

 

      

     

כל מה שצריך לדעת על חוזה שכירות

לאחר שהחיפוש הארוך והמייגע אחר דירה להשכרה מסתיים וסוף סוף מוצאים דירה במצב טוב, כזושממוקמת באזור מתאים

ואפילו עם שותפים שנראים סימפטיים, גם אז עדיין לא מסתיים התהליך. כעת יש לחתום על חוזה שכירות, אשר יקבע במידה רבה כיצד יראו החיים בדירה החדשה. לפיכך, חשוב מאוד להקפיד ולבדוק בדקדקנות את כל סעיפי החוזה, להבינם לעומק, לנסח סעיפים חדשים ואולי אף להוריד כמה במידת הצורך. לפניכם מספר דברים שחשוב להתייחס אליהם לפני חתימה על חוזה שכירות.

אופן התשלום

ישנן שיטות ודרכים שונות לתשלום של שכר הדירה. בעלי דירה רבים מעדיפים פשוט לקבל צ'קים דחויים מראש עבור כל תקופת השכירות - שיטה זו מעניקה ביטחון הן למשכיר, ויכולה להיות נוחה גם לשוכר שלא צריך להתעסק מדי חודש עם תשלום שכר הדירה. שיטות נוספות הן תשלום בכרטיס אשראי או תשלום חודשי בצ'קים ואפילו במזומן.

כאן נכנס לתמונה נושא שער הדולר. אם בעבר שכר הדירה בדרך כלל היה צמוד לדולר, בעלי דירות רבים מעדיפים כיום שכר דירה שקלי, זאת לאור הירידה בשער הדולר. אם בכל זאת מדובר בשכר דירה צמוד לדולר, כדאי לוודא שבחוזה מצוין כי התשלום יהיה על פי שער הדולר ביום התשלום (כלומר, יום פדיון הצ'ק). כך אמנם מועבר התשלום לפי השער ביום חתימת החוזה, ובתום תקופת השכירות נעשים קיזוזים לפי שער הדולר בפועל.

ערבויות וביטחון

בעלי בית רבים מעוניינים לקבל ערבויות וביטחונות מהשוכרים, על מנת להבטיח שהשוכר לא יתחמק מתשלום שכר הדירה או יפר את החוזה בדרך כלשהיא. הדרכים המקובלות לשם כך הן החתמת ערבים לשוכרים שמתחייבים למלא את תנאיו של אותו חוזה שכירות במקרה שהשוכר מפר אותם, הוצאת שטר חוב ואף ערבויות בנקאיות. דרך נוספת ונוחה לשני הצדדים היא צ'ק ביטחון: השוכר נותן לבעל הבית צ'ק פתוח, שיפדה רק במקרה של הפרת תנאי חוזה השכירות. במידה ולא יהיה צורך בו, מוסכם כי הצ'ק יבוטל בסוף תקופת השכירות.

אחריות על הרהיטים

בכל חוזה שכירות צריכה להופיע רשימת ציוד מלאה של כל הרהיטים שנמצאים בדירה ושייכים למשכיר. אי הקפדה על הנושא הזה עלולה לגרור אי הבנות וסכסוכים קשים בהמשך. בנוסף, חשוב להכניס סעיף שיפטור את השוכר מאחריות על נזקים שלא קרו באשמתו, ועל בלאי סביר שחל ברהיטים או בציוד. אין סיבה שדייר ישלם למשל על מקרר בן 20 שנה שהתקלקל לפתע.

 

אופציות להמשך וסעיפי יציאה

חשוב שסעיפיו של חוזה שכירות יבהירו מה המדיניות של הצדדים במקרה שאחד השותפים מחליט לעזוב באמצע תקופת שכירות, למשל, או שהמשכיר עצמו רוצה למכור את הדירה. נהוג בדרך כלל שהחוזה יציין כי השוכר יהיה רשאי לעזוב לאחר שימצא דייר שיחליף אותו, כאשר על המחליף יחולו אותם התנאים ושכר דירה.

סעיף נוסף ששוכרים רבים מעוניינים להכניס לחוזה, למרות שהוא עלול לגרום להתנגדות מצד המשכיר, הוא אופציה להמשך החוזה באותם תנאים. כך השוכר מבטיח שאם וכאשר יחליט להישאר בדירה שנה נוספת, אין סכנה כי בעל הדירה יעלה לפתע את שכר הדירה.

בכל מקרה, חשוב לדון, לדבר ולהסכים מראש על כל סעיף וסעיף, כדי לוודא שהציפיות מתואמות ושלא יהיו אי הבנות מיותרות. יש לשים לב לפרטים הקטנים: גם מה שכתוב באותיות הקטנות עשוי להיות קריטי בהמשך. כדאי לזכור שאפילו פרט קטן אך חשוב שלא נכנס לחוזה יכול לגרום לצרות בצרורות בתקופת השכירותוחשוב לקבוע הכול מראש, שכן אין לדעת אילו שינויים יתרחשו במהלך תקופת השכירות

                                                 

                

  1. חוזה -שכירות דירה
  2. חוזה -התחייבות שכר טרחה(דמי תיווך מכירה)
  3. חוזה -טופס בלעדיות
  4. חוזה-התחייבות שכר טרחה (דמי תיווך השכרה-מכירה)
  5. טופס שאלון פרטי הנכס   

 

 

 נכסים-מכירה קנייה השכרה -נייד-052-5847784   ♦  לינק +e-mail-dekel.r.est@gmail    ♦    google    ♦ ♦ 

  בעלי מקצוע♦  אתרים מומלצים      

 

 

 

 

 
 
בניית אתר חינם